Lindos Princess Beach Hotel, Ρόδος

Ο όμιλος επιχειρήσεων Χατζηλαζάρου, H Hotels, έχοντας σταθερά καινοτόμο προσανατολισμό, εμπιστεύθηκε στην εταιρία μας την αντικατάσταση της υπάρχουσας πλαστικής σχάρας δύο εκ των πισίνων του ξενοδοχείου Lindos Princess Beach Hotel με μαρμάρινη σπονδυλωτή σχάρα. Οι λόγοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην αλλαγή αυτή έγκεινται στην επιθυμία τους για αρτιότερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς και για αυξημένη ασφάλεια που επιτυγχάνεται μέσω της μέγιστης αντιολισθηρότητας που προσφέρουν τα αμμοβολισμένα μαρμάρινα στοιχεία.

Το υλικό που επελέγη είναι το μπεζ τεχνομάρμαρο, με το προϊόν να προσαρμόζεται απόλυτα στις πραγματικές ανάγκες του ξενοδοχείου εξασφαλίζοντας υψηλής ακρίβειας εγκατάσταση και πλήρη ευθυγράμμιση της υπερχείλισης με τον περιβάλλοντα χώρο, συμβάλλοντας επίσης στη μέγιστη αντοχή των τεμαχίων στη θραύση. Συγκεκριμένα, κάθε σπόνδυλος είναι λοξά πλανισμένος από την επάνω πλευρά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανισοϋψία μεταξύ της σχάρας και των πλευρικών υφιστάμενων τεμαχίων υπερχείλισης.

Οι σπόνδυλοι ενώνονται με ειδικά σχεδιασμένους συνδέσμους, προκειμένου να ανασηκώνεται εύκολα οποιοδήποτε τμήμα της μαρμάρινης σχάρας και να διευκολύνεται η διαδικασία καθαρισμού του καναλιού. Οι νέου τύπου σύνδεσμοι εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εφαρμογή των ράβδων, ελαχιστοποιώντας τα κενά που είναι πιθανό να προκύψουν μεταξύ των τεμαχίων ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι καμπύλες είναι κλειστές.

Το ιδιαίτερο σχήμα και των δύο πισίνων,  με συνολική περίμετρο 260 μέτρων, είναι ενδεικτικό του ότι η σπονδυλωτή σχάρα της εταιρίας μπορεί να δώσει λύση σε πισίνες οιουδήποτε σχήματος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί πως η εταιρία SOFIKITIS Poolstones έχει τη δυνατότητα να παράξει ειδικά γωνιακά τεμάχια ανάλογα με τις μοίρες της γωνίας που σχηματίζει η εκάστοτε πισίνα.