Zephyros Hotel, Σαντορίνη

Το Zephyros Hotel, στο Καμάρι Σαντορίνης, ανακαίνισε πρόσφατα την πισίνα του, αντικαθιστώντας την πλαστική σχάρα με μαρμάρινη σπονδυλωτή σχάρα της SOFIKITIS Poolstones. Η αισθητική υπεροχή της μαρμάρινης σχάρας έναντι της πλαστικής, καθώς και η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει στους λουόμενους η πρώτη έναντι της δεύτερης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το υλικό επιλογής είναι το μπεζ Τεχνομάρμαρο, ενώ κάθε σπόνδυλος είναι λοξά πλανισμένος από την επάνω πλευρά,  εξασφαλίζοντας την πλήρη ευθυγράμμιση της σχάρας με τα πλευρικά τεμάχια υπερχείλισης. Το λοξό πλάνισμα συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή απορροή του υπερχειλίζοντος ύδατος μη επιτρέποντάς του να περάσει τα όρια της σχάρας. Επιπλέον, το λοξό πλάνισμα ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου το μπετόν, πάνω στο οποίο στηρίζεται η προϋπάρχουσα πλαστική σχάρα, παρουσιάζει ανομοιομορφίες και διαφοροποιήσεις στο πλάτος του.

Το ελεύθερο σχήμα της πισίνας δεν προκάλεσε προβλήματα κατά την εφαρμογή των τεμαχίων, δεδομένου ότι τα προϊόντα της εταιρίας μας ενδείκνυνται για πισίνες οιουδήποτε σχήματος. Σε συνδυασμό δε με το εξειδικευμένο λογισμικό που διαθέτει η SOFIKITIS Poolstones και υπολογίζει με ακρίβεια τον αριθμό των μαρμάρινων σπονδύλων που απαιτούνται για κάθε πισίνα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τοποθετούνται σύμφωνα με τη γεωμετρία της πισίνας, εξασφαλίζεται η ακρίβεια κατά την τοποθέτηση της σχάρας.