Νέο έργο στην Κύπρο

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ένα ακόμη έργο με την τοποθέτηση προϊόντων της POOLSTONES by SOFIKITIS. Το έργο κατασκευάσθηκε στην Κύπρο και οι πελάτες επέλεξαν την εταιρία Capershill Ltd, με κριτήριο τη μακρόχρονη εμπειρία και την ισχυρή φήμη της, για την πλήρη ανακαίνιση της βίλλας τους. Η POOLSTONES by SOFIKITIS ανέλαβε την προμήθεια του υλικού που επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε για την αναδιαμόρφωση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, την Ιταλική Τραβερτίνη.

Τα εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία της πισίνας αποτελούν το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της συγκεκριμένης κατασκευής, δεδομένης της υψηλής τους αισθητικής σε επίπεδο σχεδίου και υφής. Το μέγεθος της πισίνας είναι 19 x 8 μέτρα, ενώ το σχήμα της είναι ορθογώνιο, γεγονός που διευκόλυνε την ακριβή τοποθέτηση των επιχειλίων.

Η υπερχείλιση που τοποθετήθηκε θεωρείται ως η στενότερη που μπορεί να κατασκευαστεί, δεδομένου ότι το κανάλι και το επιχείλιο, 23 μόλις εκατοστών, δέχονται υπερχειλίζον νερό μιας πισίνας  200μ2, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αξιοποίηση του χώρου περιμετρικά της πισίνας. Το μοναδικό ξένο και μη φυσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι περίτεχνα κρυμμένο στο υπόβαθρο του αποσπώμενου καπακιού του καναλιού, για να προσφέρει ασφάλεια σε περιπτώσεις όπου οποιοδήποτε βάρος ή δύναμη ασκηθεί πάνω του.

Τα κανάλια της πισίνας, κατασκευασμένα από Τραβερτίνη εξαιρετικής διαλογής και με πάχος 5εκ, έχουν την απαραίτητη γεωμετρία, τόσο για τη συγκράτηση του λουόμενου, όσο και την σωστή απορροή του υπερχειλίζοντος ύδατος, μέσα από δύο κρυφές σχισμές και χωρίς ίχνος εγκάρσιας σχάρας. Η Τραβερτίνη έχει υποστεί ειδική επεξεργασία συμπαγοποίησης, ενώ στην επιφάνεια της σχάρας έχει πραγματοποιηθεί η επεξεργασία της αντιολισθηρής αμμοβολής, με Ματ φινίρισμα.

Η ανακαίνιση διήρκεσε 1 χρόνο και ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν λίγες ημέρες.