Επένδυση σε μηχανές ποιοτικού ελέγχου

Τα φυσικά διακοσμητικά πετρώματα, ακόμη και μετά την όποια επεξεργασία τους δεν παύουν να είναι φυσικά υλικά. Αυτή η φυσική τους προέλευση σε αντίθεση με τα βιομηχανικά είδη, τους χαρίζει ανυπέρβλητα αισθητικά πλεονεκτήματα, αλλά ταυτόχρονα τα κάνει και απρόβλεπτα σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους στην διάρκεια του χρόνου.

Την τελευταία 10ετία δεν υπάρχει λατομείο μαρμάρων και σοβαρός επιχειρηματίας που να μην έχει προχωρήσει σε έρευνες και δοκιμές του πετρώματος που εξορύσσει ή διακινεί. Το πρόβλημα όμως παραμένει γιατί το φυσικό υλικό, αλλάζει όχι μόνο από στα διαφορετικά σημεία ενός κοιτάσματος, αλλά και από πέτρα σε πέτρα, ακόμη και μέσα στον ίδιο όγκο, ή μετά από 2030 εκ.

Για τον λόγο αυτό η εταιρία Poolstones by Sofikitis, αποφάσισε να επενδύσει σε εργαστηριακό εξοπλισμό που καμία άλλη εταιρία επεξεργασίας πετρωμάτων δεν διαθέτει στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Με δικές της μηχανής αντοχής στην κάμψη, στις εναλλαγές ψύξης – απόψυξης και στην αντοχή από το συνεχές περπάτημα των ανθρώπων, θα μπορεί να εξετάζει όχι μόνο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε όγκο μαρμάρου που επεξεργάζεται, αλλά ακόμη και έκτακτα δείγματα από κάποιο υλικό που για κάποιο λόγο φαίνονται ύποπτα στο έμπειρο προσωπικό της.

Σε αντίθεση με την διαδικασία δοκιμής σε εργαστήριο πετρωμάτων που παίρνει μεγάλο χρονικό διάστημα, η δυνατότητα απεριόριστων δοκιμών μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όχι μόνο θα διασφαλίσει την παρεχόμενη ποιότητα των υλικών προς τους πελάτες, αλλά θα οδηγήσει σε απόκτηση ακόμη πιο πολύτιμης εμπειρίας από το προσωπικό της εταιρίας, αφού αυτό το κάθε τμήμα πετρώματος που μακροσκοπικά φαίνεται ύποπτο για μειωμένη αντοχή και ποιότητα, θα μπορεί να δοκιμάζεται άμεσα και να αποδεικνύεται επιστημονικά η σύμπτωση μακροσκοπικής παρατήρησης και εργαστηριακής απόδειξης.

Αναμφίβολα τόσο η συγκεκριμένη επένδυση σε εργαστηριακό εξοπλισμό, όσο και οι συνεχείς εργαστηριακοί έλεγχοι μπορεί να προσθέτουν κάποιο κόστος στην λειτουργία και παραγωγή της εταιρίας, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο από κάθε πλευρά, μιας και τα έργα των πελατών που διακοσμούμε, έχουν πολλαπλάσια αξία και δεν επιδέχονται ερασιτεχνισμούς.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.