Νέα Μονάδα Παραγωγής Νέοι Ορίζοντες

Η Βασιλική Κουτσουράδη οικονομολόγος της ΑΣΟΕΕ, με οικογενειακή βιομηχανική παράδοση, κόρη του Νικολάου Κουτσουράδη, που το 1984 κέρδισε το πρώτο βραβείο εξαγωγών της Ελλάδος στον χώρο της υποδηματοποιίας με την ΡΟΠΑ ΑΕ,  αφού διεύθυνε επιτυχώς για 2 χρόνια την Σοφικίτη Διακοσμητικά Πετρώματα ΕΠΕ, κατέθεσε τον Νοέμβρη 2011 μια νέα επενδυτική πρόταση στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 20072013 και συγκεκριμένα στα πλαίσια της δράσης «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ».

Η επενδυτική πρόταση που συντάχθηκε με την καθοριστική συμβολή του  Μηχανολόγου Μηχανικού Κ. Κοσμά Χαραλαμπίδη κατατέθηκε την 1η Νοέμβρη του 2011, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιελάμβανε: 1) Αγορά κατοχυρωμένης τεχνογνωσίας στον ΟΒΙ, 2) Κατασκευή πρωτότυπου παραγωγικού εξοπλισμού και 3) Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις πισίνας σε όλο τον κόσμο.

Αρχές Ιουνίου η πρόταση αξιολογήθηκε και έλαβε συνολική βαθμολογία 720/1000 βαθμούς λαμβάνοντας έτσι σημαντική κοινοτική και δημόσια επιχορήγηση από τα ΕΣΠΑ 20072013.

Η επένδυση εγκαινιάζεται σήμερα 16 Ιούνη 2012 στο Λυγουριό της Αργολίδος, στο εργοστάσιο «Μερκούρη», αξιοποιώντας όλες τις υφιστάμενες βιομηχανικές υποδομές, που για πάνω από 3 δεκαετίες λειτούργησε επιτυχώς και παρήγαγε τα γνωστά σε όλη την Ελλάδα Μάρμαρα Αργολίδος. Ο Μερκούρης Καλούδης που επί 30 χρόνια δικαίως κατείχε τον τίτλο του καθαρότερου και πιο νοικοκυρεμένου βιοτέχνη μαρμαρά της Πελοποννήσου, θα παραμείνει ο υπεύθυνος λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας.

Καθοριστικό ρόλο θα συνεχίσει να παίζει ο Κοσμάς Χαραλαμπίδης, που διετέλεσε Γενικός Δντης των 2 μεγαλύτερων ελληνικών εταιριών πισίνας Filpro Ανθόπουλος & Piscines Ideales τα τελευταία 23 χρόνια, που πρόσφατα μετακόμισε στο Ναύπλιο ανοίγοντας την Piscinity την δική του εταιρία κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών, και ανέλαβε και ενορχήστρωσε την συγκεκριμένη επένδυση, και θα παραμείνει ο υπεύθυνος Project Manager της επένδυσης.

Τέλος ο Δρ. Αριστοτέλης Σκλαβούνος Οικονομολόγος, με λαμπρή καριέρα και 19ετή παρουσία και εμπειρία στις εξαγωγές μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας στον χώρο των δομικών υλικών, περιζήτητος εισηγητής εξαγωγικών σεμιναρίων την τελευταία 2ετία, και δημιουργός του  HYPERLINK “http://www.exportacademy.gr/” www.exportacademy.gr έχει αναλάβει ως σύμβουλος εξαγωγών, το στοίχημα ότι η νέα εταιρία θα ξεκινήσει από την πρώτης της χρήση να εξάγει άνω του 67% της παραγωγής της.

Η εταιρία εξειδικεύεται στην παραγωγή μαρμάρινων σχαρών, τόσο απλών όσο και σάντουιτς με ενίσχυση τεχνητών υλικών όπως πορσελάνη και Ιnox. Όλα τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα από το εργαστήριο Λίθου του ΙΓΜΕ. Στο ξεκίνημα της επένδυσης παράγονται 150 μέτρα εξαιρετικής ποιότητας σχάρα ανά 8ωρο, ενώ στην ολοκλήρωση της επένδυσης το 2013 αναμένεται ότι θα παράγεται 1 ολόκληρο container με 1.500 μέτρα μαρμάρινης σχάρας κάθε 24ωρο, μεταφέροντας το βάρος του εγχειρήματος στο τμήμα προώθησης των εξαγωγών της εταιρίας, αφού είναι πασιφανές ότι αυτές οι ποσότητες προϊόντων δεν θα μπορούσαν να καταναλωθούν στην Ελληνική αγορά ούτε στην χρυσή πενταετία 20022007.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει από 28 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη 2ετία και αναμένεται να εξάγεται από το 6095% των προϊόντων της σε ώριμες αγορές πισίνας στις 5 ηπείρους. Η διεθνής μονοπωλιακότητα που εξασφαλίζεται από την κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία παραγωγής μαρμάρινης σχάρας για τα επόμενα 19 χρόνια, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το βασικό πλεονέκτημα της εταιρίας που ακόμη και πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, δέχθηκε ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεκμετάλλευσης της ευρεσιτεχνίας (Joint Ventures) σε Ρωσία, Ιράν και Αργεντινή, σε χώρες με ιδιαίτερα υψηλή φορολογία σε είδη πολυτελείας όπως είναι τα είδη πισίνας.

Η εταιρία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων της μέσω της Poolstones by Sofikitis για την Ελλάδα και μέσω της Janfri Inv.Ltd για το εξωτερικό. Ειδικά για την ελληνική αγορά που βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, η νεοσύστατη εταιρία σε συνεργασία με την Poolstones by Sofikitis προτίθεται να υλοποιήσει προγράμματα απόσυρσης και αντικατάστασης μαρμάρινων και πλαστικών σχαρών με κόστη που θα ξεκινούν από τα 25 ευρώ το μέτρο μήκους. Τα προϊόντα της εταιρίας μπορεί να δει κάποιος στα καταστήματα Papapolitis ΑΕ στην Κηφισιά και την Βούλα, αλλά και στον ιστότοπο  www.poolstones.com